Sapioseksuelen zijn mensen die alleen maar seks willen found slimmeriken

Secured personal loans: How your car can provide the finances you will want
November 19, 2021
Bagarre ado gay Biel Helvetique Qu’est et cela effectue dresse en compagnie de chat-suisse.ch numero 3 surs site pour rencontre? )
November 19, 2021

Sapioseksuelen zijn mensen die alleen maar seks willen found slimmeriken

Voor een sapioseksueel try intelligentie de belangrijkste eigenschap. De label werd voor het eerst gebruikt op LiveJournal doorway iemand pass away wolfieboy heet, maar sinds OkCupid de phase gebruikt, try het steeds normaler geworden. Afgelopen maand maakte Merriam Webster zelfs bekend dat het woord misschien in de volgende editie van hun woordenboek wordt opgenomen. Ondertussen kan de nieuwe datingapp Sapio je helpen zoeken naar mensen die Sartre correct kunnen quoten.

Volgens Bernadette Libonate, woordvoerder van OkCupid, vond het datingplatform het een goed idee om de keuze voor sapioseksueel toe te voegen aan de website. “Het are een interessante manier voor gebruikers om andere intellectuelen tegen te komen.” Ze vertelde ook aan Broadly dat het toevoegen van de optie bedoeld got om de gebruikerservaring te verbeteren en niet omdat het volgens hun een ‘offici?le’ ori https://datingmentor.org/escort/stockton/?ntatie are.

Wat de intentie ook was, het is zeker blijven hangen. Op OkCupid zijn er zo’n negenduizend mensen perish zichzelf zien als sapioseksueel. De seksuele identiteit komt ook op fb en Tumblr terug. Zo zijn er plaatjes perish een connect leggen tussen seksueel en intellectueel plezier. Een foto fulfilled de hashtag ‘sapioseksueel’ laat een brein zien dat gevingerd wordt. Op een ander plaatje zie je een man die een boek leest terwijl hij het op zijn hondjes doet. Andere gebruikers posten rates zoals “Het is prachtig als je iemand vindt pass away je bewustzijn wil uitkleden en seks wil hebben found je gedachten.”

De uitbreiding van het range van seksuele ori?ntaties found sapioseksualiteit zorgt bij mensen pass away dromen over couples perish uitvoerig kunnen uitweiden over de Riemann-z?ta-functie voor kletsnatte broekjes. Toch try het verlangen naar een slimme companion niet by itself nieuw of bijzonder. Volgens Lora Adair , teacher Evolutionaire Psychologie aan het College van Lyon, hebben mensen altijd al in zekere friend een lust naar intelligentie gehad.

“Als het gaat om eigenschappen perish we zoeken in langdurige relaties, stellen zowel mannen als vrouwen satisfied verschillende seksuele voorkeuren intelligentie en vriendelijkheid voorop,” zegt Adair. Dat geldt trouwens niet alleen voor mensen: bij dieren wordt intelligentie of cognitief vermogen bijvoorbeeld gemeten in hoe het dier eruitziet.

“Neem bijvoorbeeld de mannelijke prieelvogel, pass away zijn nest zo mooi mogelijk probeert te maken satisfied felgekleurde, moeilijk te vinden objecten uit de omgeving. Dit doen ze om kieskeurige vrouwtjes aan te trekken,” zegt Adair. “Het feit dat ze in staat zijn om die schaarse objecten te vinden en te beschermen tegen diefstal van andere vogels, laat het cognitieve vermogen zien. En ook hoe suit ze zijn.”

Adair denkt dat de opkomst van sapioseksualiteit mede komt door de steeds vager wordende lijn tussen ‘nerdcultuur’ en de normale mensen. “De interesses pass away ooit stereotyperend waren voor introverte, intellectuele ‘nerds’ – zoals Superstar Trek of secret: The Gathering – zijn nu doodnormaal,” zegt ze.

Toch was niet iedereen lover van sapioseksualiteit. Zoals iemand op Tumblr zegt: “Sapioseksuliteit was gewoon onzin. Je voelt je niet aangetrokken tot intelligentie, je curved neerbuigend tegenover iemand found een beperking.”

In een Buzzfeed-quiz satisfied de titel ‘Could You Be really A Sapiosexual,’ try een van de vragen letterlijk of je het afschuwelijk zou vinden om seks te hebben found iemand pass away ongeschoold was. Hierdoor geven ze het idee dat het normaal is om mensen te discrimineren omdat ze geen degree of ambities hebben om te studeren.

Dit are om meerdere redenen niet ok?, omdat intelligentie meerdere vormen kent. Verder are het discrimineren van mensen omdat ze niet vier jaar lang cijfertjes hebben zitten berekenen geen identiteit of seksuele ori?ntatie, het are gewoon dom.

Vrouwen praten misschien veel, maar we horen ze te weinig. Daarom try Broadly Nederland er. Like onze pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(310) 945-5937